Klistra in utan formatering på Mac

Jag använder själv både Windows och Mac OS dagligen så ni kan vara lugna – jag tänker inte ge mig in i något meningslöst flame war i det här inlägget. Bägge operativsystemen har sina för- och nackdelar precis som det mesta annat här i världen (visst, krig känns alltid ganska meningslöst).

Säga vad man vill om Apple men företaget producerar helt klart datorer av hög kvalitet – snabba, tysta och smidiga. Min huvudsakliga jobbdator är en Mac och hur trevlig den än är att använda så finns det tyvärr också en del saker som är oerhört irriterande. Något av det värsta är att formatering alltid följer med när man klipper och klistrar textstycken från en hemsida till valfritt dokument. Fråga dig själv hur ofta denna funktion känns användbar? För egen del har det nog inte hänt en enda gång under de fem år jag arbetat med datorn.

För att slippa denna irriterande feature så har Apple skapat en minst lika irriterande tangentbords-kombination. För att klistra in ett textstycke utan formatering så håller du inne Shift + Option + Command och trycker V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *