Retron 5 – Spelkonsol för dina gamla Nintendo- och Sega-kassetter

Det är säkert många som har kvar sina gamla spelkassetter från 80- och 90-talet. Konsolen kanske har lagt av vid det här laget men kassetterna är säkert helt ok.

Företaget Hyperkin har utvecklat en ny konsol som fungerar med kassetter från 9 olika sorters klassiska spelkonsoler. Idén är briljant i all sin enkelhet.

Retron 5 kommer att fungera både med NTSC och PAL-formatet. De konsoler man kan använda sin  kassetter från är:

Features

Retron 5 har möjlighet att koppla upp 4 trådlösa spelkontroller samtidigt. På sidorna finns portar för 6 olika originalkontroller för de som har kvar sina original och vill få den rätta känslan. Det följer även med en trådlös kontroll  som verkar ha en del bra funktioner.

Man kopplar Retron 5 till TV:n via traditionellt AV-uttag eller HDMI.

En rätt schysst feature är möjligheten att spara sina spel när som helst. Det är alltså inte styrt till den inbyggda sparfunktionen som spelet har i sig. Detta är väl i och för sig kanske lite fuskigt om inte det var meningen att man skulle spela spelet på det sättet. Det finns också en autosave-funktion när man stänger av konsolen.

 

Datum för release och pris i Sverige

Det har inte satts något officiellt datum för när Retron 5 skall släppas men det lutar åt i juli-månad. Priset kommer ligga runt 100$ vilket förmodligen innebär ett pris i Sverige på runt tusenlappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *